top of page

PRINSESSA

5 GIRLS AND THEIR MUM


Syksy on nyt täällä lopullisesti! Värit ulkona tummennee ja poistuu samaa tahtia kun illat ja päivät pimenenevät. Kynttilät kuuluu jo niin arkeen kun juhlaan.


Meillä Mållanissa on tapahtunut paljon tämän syksyn aikana. Suurin tapahtuma toiselle meistä on se, että pikkuinen prinsessa on syntynyt Lontoossa lokakuussa. Vaaleanpunaiset sävyt alkusyksyn ja loppukesän postauksissa ovat ehkä viestittäneet tämän ihanan tapahtuman?

Olin ollut häntä katsomassa kun palasin viime perjantaina takaisin Suomeen. Suoraan lentokentältä suihkuun ja sitten pitämään yksityiskurssia, viidelle aikuiselle tytölle ja heidän äidilleen. Äiti ja yksi tyttäristä olivat käyneet meidän kurssilla yhdessä viime kesänä. Nyt oli aika tehdä jotakin yhdessä kaikkien sisarusten kanssa, tämä jo perheen vuotuinen traditio.


Meidän mielestä on tosi kivaa, että meidän kurssi valittiin illanviettopaikaksi. Ilta oli sateinen ja pimeä, mutta meillä oli lämmin, kodikas ja hyvältä tuoksuva tunnelma Mållanissa. Pöytä oli katettu väreillä, pensseleillä ja maalauslaudoilla. Esiliinat odottivat jokaisen tuolilla ja tarjoilu oli valmisteltu.


Odotettiin innolla kurssilaisia Annin kanssa. Sieltä ne sitte tupsahtivat sisään ovesta,viisi sisarrusta ja heidän äitinsä. Meidän mielestä tytöt olivat niin eri näköiset ja "tuntuiset", mutta illan aikana kyllä huomattiin, että sisarruksilla oli paljon yhteistä niin ulkonäössä kuin käyttäytymistavassakin. Olivat iloksemme vilkkaita, puheliaita ja innoissaan kurssista. Kurssivalinta oli meidän tämän hetken suosituin kurssi Botanical board ja luovuutta riitti koko huoneen täydeltä.

Oli mukavaa seurata tyttöjen ja äidin kanssakäymistä. Toiset olivat hyvin varmoja värivalinnoistaan, toiset empivät ja toiset kannustivat tai ehdottivat muita enemmän tai vähemmän. Juttua riitii opinnoista, talon rakennuksesta, sisustuksesta, Annie Sloanista, arjesta ja työstä, lapsista... Brexitistä.


Kuvansiirtokuvat valittiin ajan kanssa ja taas osa tytöistä löysi heti kuvansa ja osalla oli pieni pinkka kädessä. Kun kuulemma oli vaikeaa valita se oikea, niin monesta kauniista vaihtoehdosta. Huomasimme, että tytöt varmaankin olivat maalanneet ja puuhanneet paljon yhdessä äitinsä kanssa ja sen äitikin myöhemmin varmisti meille. Siirtokuvia asetettiin laudalle ja kuvan asettelu poikkesi tyttöjen laudoilla! Kuvat asetettiin suoraan tai vinoon, alhaalle, keskelle tai laudan sivuille. Siirtokuvaa leikattiin "naftisti" ja suoraan tai muotojen mukaan ja vähän enemmän.


Kun sabluunan aika tuli, oli taas vaihtoehtoja ja erilaisia mietteitä. Värien, tyylin ja muotojen suhteen. Hangattiin kuvaa esille, kulutettiin laudan pintaa enemmän ja vähemmän. Sitten vielä sekoitettiin sävyjä keskenään, räiskyviä ja maltillisia. Toiset tytöistä käyttivät kirkkaita sävyjä, toiset neutraaleja ja niitäkin säästeliäästi.

"Black is in" kuitenkin pätesi monelle tässä pienessä ryhmässä viimeiseen tekniikkkan eli pisaratekniikan "maalaamiseen". Pisaroita räiskyi sitten pitkin lautoja. Eri värisiä ja kokoisia, paljon tai vähän tai ei lainkaan. Lopuksi lautoja vielä vahattiin ja kiillotettiin ja simsalabim kuusi hyvin eri näköistä, kaunista lautaa oltiin taas luotu.

Oli ihanaa kokea lämmön ja hyvän kommunikoinnin tyttärien ja äidin välillä, samalla kun kaikkien luovuus ja innostus sai oman tilansa.


Uuni tuoreena "mumina" odotan jo innolla yhteisiä quality time- hetkiä pikku Lilyn ja hänen äitinsä kanssa...  ehkä yhteinen maalauskurssi jonain päivänä!

Bon syksyä kaikille!

ps. huomasithan, että kuvan reunassa olevasta nuolesta pääset selailemaan enemmän kuvia ja tunnelmia kurssilta!


C H & A N

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page