LEIKKIMÖKIN UUSI ILME


Lomalla oli lomailun lisäksi tarkoitus vähän tarttua myös pensseliin, tottakai.

Uutta ilmettä kaipasi lähemmäs 20 vuotta vanha ja aikansa elänyt leikkimökki.


Vuosien varrella mökkiin on aloitettu maalaamaan takaseinää silloin trendikkäällä mustalla/tumman harmaalla maalilla, joka on vieläkin kovin suosittu. Nappasin lomalle lähtiessäni töistä muutaman purkin mukaan, kaksi Annie Sloan Chalk Paint 1L purkkia sävyssä French Linen ja Pure white. Seinät, katto ja pöytäryhmä tarvitsivat pientä ehostusta + loppu stailaus valmiiksi löytyvillä tavaroilla. Mutta nyt kuvien pariin mitä sain mökissä aikaan!Tästä tosiaan lähdettiin. Kuvat puhukoon puolestaan, että jotain oli tehtävä tälle keskeneräiselle pikku mökille. Tavarat ulos ja perus puhdistus; pölyt, liat ja rasvat pois. Aloitin jo kellertäväksi muuttuneesta katosta, jota vuosien saatossa on ehditty korjailemaan.

Maalasin katon kahteen kertaan puhtaalla Pure whitellä ja koko ilme muuttui heti! Vihertäviin seiniin ja sabluunojen päälle maalasin toisella mukaan ottamallani värillä. Rauhallinen, pellavainen French Linen.Jätin takaseinällä olevan tumman seinän maalaamatta. Luulen, että seuraavalla lomalla myös se saa häipyä peittoon kun aikaa on enemmän.


Haluaisin nostaa takaseinän eritasoille vanhoja olkihattuja ja pellavainen

French Linen olisi rauhallinen

ja harmoninen tausta sekä

luo yhtenäisen tilan.


Myös jollekin seinälle olisi mietteissä ripustaa vaalea puinen pidempi nuppinaulakko, jonne saisi kivoja juttuja roikkumaan.Tuolit oli maalattu valmiiksi tumman harmaiksi. Nopea freesaus ja maalasin Pure whitellä (myös katossa) suoraan harmaan päälle ja annoin kuivua. Karkeaa hiekkapaperia ja kunnon hionnalla vanhaa tummaa esille + eikö ole aika ihana puun kuvio!

Halusin tuoda mökkiin tuoleilla vähän kulunutta pintaa kun kaikki muu on täysin mattaa ja peittäväksi maalattua. Lisäksi tämä tekniikka, jos joku on helppo!


Päälle laitoin kirkasta Annie Sloanin vahaa tuomaan lisää kestävyyttä lasten leikkien kulutukseen. Vaha oli helppo levittää sileän hiotun pinnan päälle. Suosittelen hiukan hienolla hiekkapaperilla käymään maalatun pinnan kauttaaltaan läpi, helpottaa vahan levitystä huomattavasti ja pinnasta tulee kaunis ja sileä!


Vielä olisi ollut ruokaryhmän pöytä, mutta aika ja hermot eivät riittäneet pöydän maalaamiseen... koska mäkärät, itikat ja 100 muuta pörrääjää ja syöjää. Ehkä sitten syksymmällä sekin loppuun takaseinän kanssa!

Mitäs tykkäsitte mökin ilmeestä ja tästä toisesta postauksesta?

Jättäkää kommentteihin meille ideoita tuleviin postauksiin liittyen, otamme ideoita mielellään vastaan. Kiireellinen kesä alkaa olemaan meillä pikkuhiljaa takanapäin ja on aikaa keskittyä vihdoin tämän blogin tekoon oikein kunnolla!

Intoa riittää ja tämän uuden oppimista.


CH&AN

0 comments

Recent Posts

See All